In de media: Incidenten
Terug naar rampplek Tenerife
(Netwerk) 28.03.2007
Het bijzondere verhaal van Robina van Lanschot-Wessels en Paul Wessels. Robina is de enige passagier van de verongelukte KLM Boeing die de ramp op 27 maart 1977 op Tenerife overleefde.
.

Incident Northwest Airlines
Veiligheid luchthavens
(Twee Vandaag)
23.08.2006
Een North West Airlines toestel werd vanmorgen kort na de start door twee F16 gevechtsvliegtuigen terug naar Schiphol geescorteerd. Uit het toestel dat onderweg was naar Bombay in India, is een tiental mensen gehaald die door de marechaussee worden verhoord.
.

De veiligheid van vliegtuigen
19.05.2005 Netwerk
Prijsvechter Onur Air kreeg vorige week te horen dat het een maand niet meer op Nederlandse luchthavens mag landen. Deze maatregel werd getroffen na een aantal veiligheidsincidenten. In België kan Onur Air echter nog steeds terecht.

Sky marshals in opleiding
09.08.2004 Netwerk
Sinds kort vliegen gewapende veiligheids agenten mee op sommige KLM-vluchten, een gevolg van de verscherpte veiligheids- maatregelen na de aanslagen van 11 september 2001. De eerste tien Nederlandse 'sky marshals' zijn onder meer in Israël opgeleid.

Incident Northwest Airlines
Onduidelijkheid over arrestaties op Schiphol (NOVA)
23.08.2006 De marechaussee heeft twaalf passagiers van het vliegtuig van Northwest Airlines, dat eerder vandaag naar Schiphol terugkeerde, aangehouden. Dat is gebeurd op aanwijzing van de bemanning.
.

Nederland vraagt opheldering aan Amerikanen
11.04.2005 NOVA
De KLM wil van de Amerikaanse autoriteiten weten hoe zij aan de passagiersgegevens zijn gekomen van de vlucht naar Mexico die afgelopen weekeinde is teruggestuurd.

De terminal als thuis
05.09.2004 Netwerk
‘Mijnheer Alfred’ noemt hij zich: al 16 jaar woont hij op het vliegveld Charles de Gaulle bij Parijs. Een bankje, tegenover de kledingwinkel, is zijn thuis. Regisseur Spielberg baseerde een film op zijn verhaal. Netwerk bezocht het vliegveld en filmde een dag uit het leven van mijnheer Alfred.

Angst voor luchtvaartterrorisme
03.01.2004 NOVA
Vanochtend verongelukte een vliegtuig vol Franse toeristen in Egypte. De autoriteiten wisten niet hoe snel ze moesten zeggen dat het om een ongeluk ging en niet om een terroristische aanslag.